Let op! Dees is op vakantie tot 13 augustus. Daarna ben ik weer beschikbaar voor afspraken

Wie is Dees?

Hallo daar en welkom!

Ik ben Dees, een vrolijke 30 plusser met een passie.
Ik ben getrouwd en samen hebben we een lieve dochter die inmiddels al naar de basisschool gaat.
Als kind droom je van wat jij graag wilt worden: dierenarts, boer, politieagent, brandweerman of misschien wel vrouw. Maar mijn passie ging uit naar de uiterlijke verzorging. Toen ik op een praktijkgerichte middelbare school zat, koos ik in het derde leerjaar dus ook de uiterlijke verzorging klas. Daar kregen we basis praktijklessen in schoonheidsspecialiste, manicure/pedicure en kapster. Ik wilde erg graag kinky kapster worden. Het kon namelijk niet gek genoeg met mijn haar. In mijn tienerjaren veranderde mijn kapsel dan ook regelmatig. Was het niet bij de plaatselijke kapsalon, dan deed ik het zelf. Met een haarverfkwast of kappersschaar door mijn eigen haar, het maakte me niks uit. Het groeit vanzelf wel weer aan was dan ook de gedachte. 

 

Op de middelbare school kwam ik er achter dat ik het kappersvak erg saai en eentonig begon te vinden. De motivatie om kinky kapster te worden brokkelde dan ook snel af.
Uiteindelijk ben ik mijn tweede keus gaan volgen en dat was de kinderopvang. De opleiding SPW kinderopvang heb ik afgemaakt en bij mijn laatste stageplek kon ik blijven werken. Toch bleef het bezig zijn met haren kriebelen. Regelmatig zat ik op de kinderopvang ook allerlei haar creaties te maken bij de kinderen. Maar op mijn eigen haar bleef ik ook bezig. Kort, lang, synthetische dreadlocks, vlechtjes of alle kleuren van de regenboog.

Na heel wat jaren op een kinderdagverblijf te hebben gewerkt, ging ik werken als nanny bij een gezin met drie schoolgaande kinderen. Daar mocht ik ook regelmatig hun haren doen, en zelfs knippen. Het kappersvak bleef rondspoken in mijn hoofd.
In november 2020 ben ik daarom begonnen aan de LOI cursus/opleiding Freelance Thuiskapster. Daardoor kreeg ik het kappersvak terug in mijn handen en was dat ook een fijne opfriscursus. Natuurlijk heb ik ook veel nieuwe dingen geleerd.

Thuis ben ik voor mijn man en dochter hun persoonlijke kapster en mag ik zo nu en dan in mijn omgeving de kappersschaar in andermans haren zetten. Het knippen van ingewikkelde kapsels ben ik nog hard aan het oefenen. Op school leerde ik net de puntjes knippen en permanent rollers indraaien, maar ook bij deze cursus kreeg je maar de basis technieken uitgelegd. Maar als de basis goed is, kan je vanuit daar verder werken. Daar ben ik me dus ook volop in aan het verdiepen.  


Mijn droom is, sinds dat ik moeder ben geworden, dat ik thuis kan zijn voor de kinderen. Zelf heb ik dat altijd als prettig ervaren toen mijn moeder die beslissing maakte om (een periode) thuis te blijven voor ons. Maar ik ben geen type huismoeder en daarom wilde ik nog wel iets blijven doen. Het idee om een salon te starten voor kapsels met extensions zoals vlechtjes of synthetische dreadlocks was dan ook iets waar ik over na begon te denken. Mijn passie voor toffe kapsels dreef weer naar boven.

Zelf heb ik de keuze gemaakt om in maart 2021 echte dreadlocks te nemen. Meer dan de helft van mijn dreadlocks heb ik uiteindelijk ook zelf in mijn haar gehaakt waardoor ik de techniek onder de knie kreeg en mijn droom nog groter werd. Door deze beslissing besloot ik ook om echte dreadlocks te gaan zetten en werd het aanbod groter.


Ook is mijn plan om mijn hobby (Bij Dees) uit te breiden naar een volledige baan. Naast mijn haarsalon werkzaamheden, ben ik hier ook druk mee bezig.  Ik heb Dreadie Dees en Bij Dees een beetje samengevoegd. Zo lang de rage tot stand blijft, kan ik mijn Bij Dees werkzaamheden ook gewoon nog blijven uitoefenen. 
Ik wil ook graag nog meer gaan leren over verschillende technieken van het zetten van synthetische dreadlocks en vlechtjes.  
Door de LOI cursus/opleiding, heb ik geleerd hoe je een salon op start en hoe je die moet runnen. Eind januari stop ik als Nanny waardoor ik me volledig kan focussen op mijn salon en gezin. In de tussentijd bouwen we een klanten kringetje op en breiden we uit in de salon.