Let op! Er is nu ook een Dees Verkoophoekje. Neem gerust een kijkje!

Home » Webshop » RAW ROOTs

RAW ROOTs Verzorgingsproducten

Ik ben helemaal dol op de producten van Raw Roots en gebruik ze ook graag voor mijn dreadlocks. Alle Raw Roots producten zijn volledig vrij van schadelijke chemicaliën. In plaats daarvan zijn ze gebaseerd op glycosiden uit kokos en suiker. De glycosiden zijn veel milder voor de hoofdhuid, waardoor je de natuurlijke vetlaag behoudt. Daarnaast gebruiken ze verzachtende middelen zoals extracten van kamille, lavendel en goudsbloem, en hydraterende ingrediënten zoals extract van biet en maïs. De producten zijn volledig vrij van sulfaten, parabenen, SLS's, kunstmatige geur- en kleurstoffen, petrochemicaliën, formaldehyde, minerale oliën, palmolie en fenoxyethanol, PEG en pentyleenglycol. RAW ROOTs probeert zoveel mogelijk alleen biologische ingrediënten te gebruiken, maar waar dat niet mogelijk is, worden natuurlijke en duurzame alternatieven gebruikt. Dit betekent dat alle producten in het assortiment vegan zijn.

Als u het achteretiket van bijvoorbeeld een fles sulfaatvrije shampoo leest, zijn alle ingrediënten begrijpelijk. Dat is iets dat je vaker wel dan niet kunt doen met conventionele shampoos, waar lange chemische namen het grootste deel van de ingrediëntenlijst vormen, en ze zijn moeilijk te ontcijferen als je geen professional bent. Bij Raw Roots begrijp je gemakkelijk waar de producten uit bestaan. Plantaardige ingrediënten kunnen echter ook een chemische naam hebben - maar die worden tussen haakjes uitgelegd. Mocht je ooit twijfelen, dan kun je altijd de ingrediënten opzoeken op de ingrediëntenlijst.

Haar Verzorging

Heb je dreadlocks? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In veel conventionele haarproducten vind je verzachtende middelen zoals siliconen en niet-geëmulgeerde oliën, ook wel residuen genoemd, die het haar zachter laten aanvoelen. Maar in werkelijkheid is het een membraan dat aan de buitenkant van het haar ligt en het na verloop van tijd dof en zwaar zal maken. Als je dreadlocks hebt, is het erg belangrijk dat je controleert of je haarproducten resten bevatten.

De verzachtende middelen hopen zich op in je dreadlocks en het is ongelooflijk moeilijk - zo niet onmogelijk - om uit te spoelen. Na verloop van tijd kunnen uw dreadlocks onaangenaam gaan ruiken en bestaat het risico op schimmelvorming in de dreadlocks. Residu is ook de grootste boosdoener in termen van huidproblemen en haaruitval, omdat de ophoping op de hoofdhuid zuurstof zal blokkeren, waardoor de haarwortels worden gedood. De sulfaatvrije shampoo van Raw Roots en de rest van het haarverzorgingsassortiment zijn volledig op waterbasis en kunnen gemakkelijk worden uitgespoeld. Dit betekent dat geen van de producten resten bevat en daarom perfect zijn voor dreadlocks en natuurlijk haar.

Huid Verzorging

Je brengt elke dag zeep en gezichtscrème aan op je gezicht en het dringt diep door in je huid. Daarom is het erg belangrijk dat je natuurlijke huidverzorgingsproducten gebruikt die geen giftige, hormoon ontregelende, allergene of kankerverwekkende stoffen bevatten. U kunt hiervoor zorgen door te kiezen voor de vegan en biologische crèmes en zepen van RAW ROOTs voor een natuurlijke huidverzorging. Dit huidverzorgingsassortiment omvat natuurlijke huidverzorgingsproducten in de vorm van gezichtscrèmes, bodylotions en zepen in vaste en vloeibare vorm. Ze zijn gemaakt van verschillende natuurlijke, biologische en veganistische ingrediënten en hebben gemeen dat ze de natuurlijke vochtbalans op peil houden.

Hou mijn Social Media en webshop in de gaten want er komen nog meer RAW ROOTs producten in de shop!