Let op! Dees is op vakantie tot 13 augustus. Daarna ben ik weer beschikbaar voor afspraken

Dreadlocks

Je hebt verschillende soorten dreadlocks. Je hebt natuurlijk dreadlocks gemaakt van je eigen haar, real dreadlocks, maar je hebt ook dreadlocks die je in je haar kan vlechten. Deze dreadlocks kunnen synthetisch zijn, gemaakt van Kanekalon of Henlon haar, maar tegenwoordig kan je ook dreadlocks maken van wol. 

Zelf begon ik met synthetische dreadlocks van kanekalon haar. Deze waren gestoomd ipv gehaakt. Dit waren betaalbare dreadlocks voor mijn kleine tienerbudget. Ik ben hier jaren creatief mee geweest, bij mezelf maar ook bij anderen. Ik heb dus veel kunnen oefenen. Uiteindelijk ging ik op YouTube kijken naar filmpjes met andere vlecht technieken. Zodoende ben ik gaan leren en werd alles mooier en beter.
Door internet kwam ik er ook achter waarom ik vaak last kreeg van mijn hoofdhuid tijdens mijn dreadlock avontuur. Er zijn namelijk veel mensen die niet tegen kanekalon haar kunnen. Er zit namelijk een chemische coating op kanekalon haar.  Ik gebruikte datzelfde haar ook voor vlechtjes. Ook toen kreeg ik daar last van.
Toen kwam ik Henlon haar tegen. Henlon haar is ook synthetisch haar maar daar zit geen chemische coating overheen. Dit haar vind ik persoonlijk fijner om mee te werken.  Het is mooi, glanzend en stijl haar. Dit haar kan je eventueel ook gebruik om je natuurlijke dreadlocks mee te verlengen. Het verlengen met synthetisch haar is goedkoper dan verlengen met Human Hair. 

Als je niet van synthetisch haar houd maar meer van het natuurlijke bent, kan je ook kiezen voor woldreads. Zelf heb ik nog niet met woldreads gewerkt. Wat ik gevonden heb over woldreads is dat ze lichter schijnen te zijn qua gewicht en ook geen allergische reacties geven op je hoofdhuid. Wel zien ze er anders uit dan echte of synthetische dreadlocks. Woldreads zijn veel compacter en je ziet natuurlijk geen haarstructuur. 

Verzorging van dreadlocks 

 Dreadlocks verzorg je op een andere manier als dat je je eigen natuurlijke haar verzorgt. Je wast je haar bijvoorbeeld een stuk minder dan dat je misschien wel gewend bent.  Ook gebruik je andere haarproducten dan normaal. Sommige dingen moet je ook absoluut in de kast laten staan. De haarproducten die je wel mag gebruiken, kan je vinden in mijn webshop. Je kan van mij bij je eerste afspraak ook een foldertje mee krijgen met allerlei informatie over jou dreadlocks. Of het nu synthetische of echte dreadlocks zijn, ik heb voor beide een informatie foldertje. Zo kan je het thuis nogmaals na lezen. 

Wil je weten welke kleuren synthetische haar en Human Hair via mij te koop zijn, klik dan op 1 van deze buttons dan kom je vanzelf bij de kleurenkaarten terecht. De kleuren kan je doorgeven bij het afspraak formulier onder deze pagina.

Wil je goede synthetische dreadlocks bestellen? Dat kan bij mij! 
Ga dan naar deze pagina

Foto galerij Synthetische Dreadlocks 

Foto galerij Real Dreadlocks 

Echte Dreadlocks maak ik dmv touperen, palmrollen en haken met een haaknaald. Ik gebruik geen wax of andere producten. Ik verdeel je hoofd eerst in allerlei vakjes dmv elastiekjes. Deze elastiekjes gaan er naderhand gelijk uit en hoeven niet zozeer te blijven zitten.

Afspraak maken? Vul hier je gegevens en dreadlock wensen in!