Let op! Dees is op vakantie tot 13 augustus. Daarna ben ik weer beschikbaar voor afspraken

Braids

De haarstijl Braids oftewel Vlechtjes komt oorspronkelijk uit Egypte maar werd ook in andere Afrikaanse landen veel gedragen. Er zijn verschillende vlechtstijlen. Je hebt bijvoorbeeld de welbekende boxbraids, cornrows (ingevlochten vlechten) en twist braids (gedraaide vlechten).  Boxbraids ontstonden zo’n 3000 jaar geleden in Egypte. Sindsdien verspreidde de haarstijl zich over de rest van Afrika en weer wat later kreeg de westerse cultuur ook interesse in deze haarstijl. 
Cornrows werden zo’n 250jaar geleden voor het eerst gedragen door een Ethiopische keizer. In het Caribisch gebied noemen ze de haarstijl canerows. Dit verwijst naar sugar cane, wat in de tijd van de slavernij door Afrikaanse slaven werd verbouwd. Het is zeker een haarstijl waar een geschiedenis aan vast zit. 

 

Verzorging van je Braids

Het is verstandig om je Braids een andere verzorging te geven dan je eigen natuurlijke haar. Omdat je haar vast zit tussen kunst haar, kan er makkelijker vuilresten of haarproducten in je haar blijven zitten.  Het is ook verstandig om speciale haarproducten te gebruiken. Deze haarproducten kan je vinden in mijn webshop. 
Als je bij mij een afspraak maakt om vlechten in je haar te laten maken, krijg je een Goodie Bag mee. In die Goodie Bag vind je o.a. een foldertje met daarin informatie over de verzorging van je vlechtjes.  

Henlon extensions 

Na lang gebruik te hebben gemaakt van Kanekalon haar en daar toch net niet tevreden over te zijn geweest, ging ik op zoek naar iets anders en kwam ik dit tegen: Henlon haar. 
Henlon haar zijn hoogwaardige kwaliteit extensions waar geen chemische coating op zit. Vaak hebben mensen last van de chemische coating die over de haren heen ligt waardoor ze uitslag/jeuk krijgen op de hoofdhuid. Dit is dus vaak het geval bij Kanekalon haar. 

Voor Vlechtjes / Box Braids is het Henlon Haar zeer geschikt. Wil je je Vlechtjes uit laten lopen in los haar? Dan oogt de structuur van Henlon Haar net wat natuurlijker.

Een pak Henlon Haar bevat ongeveer 80 gram haar. De lengte is 60 cm gevouwen.

Wil je een vol hoofd met Dreads of Vlechtjes dan heb 5 tot 7 pakken Henlon Haar nodig. 

Hier vindt je de kleurenkaart met alle kleuren Henlon haar die ik voor je kan bestellen. Je vindt hier ook de tarieven.

Foto galerij Braids

Afspraak maken? Vul dan hier je gegevens en Braids wensen in