Let op! Dees is op vakantie tot 13 augustus. Daarna ben ik weer beschikbaar voor afspraken

Time for Maintenance!

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 18:24

Het was weer tijd om mijn dreadlocks bij te werken. Het was weer een tijdje geleden dus er was weer een aantal centimeters uitgroei zichtbaar en veel nieuwe haren die weer in de dreadlocks gehaakt mochten worden.  Ik doe het bijwerken altijd bij mezelf, dit doe ik op dezelfde manier als dat ik het bij de klant doe. Hoe ga ik dan te werk?

Ik zorg eerst dat alle dreadlocks aan de kant zitten dmv klemmen of een grote elastiek. Daarna begin ik van onder naar boven met bijwerken. Ik pak 1 dreadlock en al het haar die er los omheen zit en bij de sectie hoort.  Dan pak ik een klein rubber elastiekje en bind ik die eromheen zodat ik zeker weet dat alles bij elkaar zit en ik alles makkelijk (blind) in de dreadlock kan haken. Mocht je het bijwerken niet binnen 1 dag af krijgen, dan weet je dmv de elastiekjes waar je gebleven bent. Als heel het hoofd klaar is, haal ik alle elastiekjes weer los en heb je een mooi, strak bijgewerkt hoofd met weer mooie, bijgewerkte dreadlocks. 

Ik laat de elastiekjes nooit een aantal dagen zitten. Die elastiekjes zijn toch niet fijn voor je roots, vind ik. Als je de elastiekjes lang laat zitten dan krijg je ingedrukte roots door dat ze heel de tijd afgebonden zaten. Dat is niet mooi en lijkt me ook niet goed voor het haar. Dus ik doe ze eromheen maar haal ze, nadat alles klaar is,  gewoon weer uit je dreadlocks. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.