Let op! Dees is op vakantie tot 13 augustus. Daarna ben ik weer beschikbaar voor afspraken

Grote verbouwing

Gepubliceerd op 31 juli 2021 om 23:14

Er vind bij mij thuis een grote verbouwing plaats. In de tuin om precies te zijn. Wij hebben een grote aanbouw in de tuin met daarin onze bijkeuken, badkamer en een hele grote schuur. Het plan is om de schuur op te splitsen zodat er een ruimte ontstaat voor mijn eigen salon.
Nu ben ik samen met mijn vader de afgelopen dagen begonnen aan dit grote project. Eigenlijk zijn we verder gegaan met dit grote project want we zijn officieel een aantal jaar geleden hier al mee begonnen. Toen wilden we er een werkruimte voor mijn uit de hand gelopen hobby (Bij Dees) van maken. Dat word het nog steeds wel maar voornamelijk zal ik hier mijn Dreadie Dees klanten in ontvangen. Dus een aantal jaar geleden zijn we gestart met het dak. Die moest compleet vernieuwd worden. Toen heeft het werk een tijd stil gelegen maar is uiteindelijk mijn man begonnen aan de elektriciteit opnieuw aan te leggen. Dus alle punten waar lampen, stopcontacten en lichtknoppen moeten komen zijn nu ook aangelegd. Daarna lag het weer stil.

Nu ik mijn bedrijf Dreadie Dees heb opgestart, gaf ik mezelf weer een schop onder mijn kont en zijn we weer verder gegaan. Nu ik steeds meer aanvragen krijg voor mooie haarcreaties, wil ik toch zo snel mogelijk mijn klanten uit mijn privé omgeving hebben en ze ontvangen in mijn salon in de tuin. Deze salon is via de zijkant van ons huis bereikbaar. Via de poort naast ons huis kom je in onze tuin en kan je zo doorlopen naar de salon. Dus in de toekomst mag je als klant gewoon langs achter en hoef je niet meer aan te bellen :)

De afgelopen dagen zijn mijn vader en ik begonnen om de grote schuur op te splitsen door het plaatsen van een tussenmuur.
Met name mijn vader is hier mee bezig geweest en ik was assistent en deed zo nu en dan wat kleine klusjes. Toen het begin was gemaakt met een paar rijen stenen, kreeg het ineens al vorm terwijl het nog maar het begin is.

Zoals je ziet is er een deuropening vrij gehouden. Hier achter komt (in de toekomst nadat dit project klaar is en er weer gespaard is) een toilet en douchecabine. De douchecabine is handig voor klanten die ik ontvang voor mijn hobby Bij Dees maar ook met het oog op de toekomst dat deze ruimte misschien geen werkruimte meer is. Ook komt er een keukenblokje in mijn salon dus deze salon word misschien in de verre toekomst wel een soort van studio voor onze dochter of voor logees. Maar dat is natuurlijk nog heel ver weg in de toekomst. Maar er is nog genoeg te doen dus er zal nog wel veel tijd in gaan zitten voordat de salon klaar is. Maar mijn streven is om sowieso dit jaar nog klaar te zijn met de salon, ik denk dat dat wel moet lukken.

Vandaag ben ik ook verder gegaan met klussen. Terwijl mijn vader een rust weekend hield, ben ik verder gegaan met hetgeen waar ik mee verder kon gaan. Ik besloot om te beginnen aan de buitendeur. Deze moest grondig onder handen genomen worden. Ik wilde eerst een nieuwe buitendeur aanschaffen maar om kosten te besparen ben ik de oude deur maar gaan opknappen. We hadden nog genoeg qua klus materiaal in huis dus dat moest wel goed komen. Dus ik ging aan de gang met schuurpapier, schroevendraaiers, vloeibaar hout om de gaten te vullen en grondverf. De deur staat aan een kant nu nog maar in de grondverf en hij ziet er nu al weer zo goed als nieuw uit.    

Ik ben nu al super blij met het resultaat en ben benieuwd hoe hij er uit ziet als hij de lak laag heeft gekregen ipv alleen nog maar de grondverf.  Hoe blij kan je zijn met van die kleine dingen. Ik sta denk ik helemaal te springen als straks de salon helemaal klaar is. Ik kijk daar erg naar uit en kan haast niet wachten. Er moet nog een hoop gebeuren dus het geduld word op de proef gesteld. Blijf me volgen als je net zo nieuwsgierig bent als ik, ik houd jullie op de hoogte!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.